بررسی اثر عصاره‌ی گال‌های بلوط ایرانی بر رشد تعدادی از باکتریهای بیماری‌زای گیاهان در شرایط آزمایشگاهی

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 دانشجوی کارشناسی‎ارشد بیماری‎شناسی گیاهی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین- پیشوا

2 استادیار پژوهش، مؤسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور

3 مربی‎ پژوهش، مؤسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور

4 استاد پژوهش، مؤسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور

چکیده

در ­این تحقیق اثر غلظت­های مختلف عصاره­های آبی، استونی و متانولی گال­های زنبور Aphelonix persica روی درختان بلوط ایرانی که از جنگل­های زاگرس جمع­آوری، خشک و آسیاب شده بودند، بر روی رشد باکتریهای Xanthomonas axonopodis pv. phaseoli عامل بیماری سوختگی معمولی لوبیا، Erwinia. amylovora عامل بیماری آتشک سیب و گلابی، Agrobacterium tumefaciens عامل بیماری گال مو و Psuedomonas syringae pv. tabaci عامل بیماری آتشک توتون مورد بررسی قرار گرفت. خواص ضد باکتریایی عصاره­ها با اندازه­گیری قطر هاله­ی بازدارندگی در غلظت­های مختلف 10، 50 و 100 میلی­گرم از عصاره در میلی­لیتر حلال از دو روش نشت در آگار و دیسک­های کاغذ صافی مورد ارزیابی قرارگرفت. نتایج نشان­داد اندازه­ی قطر هاله­ی بازدارندگی در بیشتر موارد با میزان غلظت عصاره­ها نسبت مستقیم دارد. براساس میزان بازدارندگی، باکتریهای E. amylovora و A. tumefaciens دارای کمترین و باکتریهای Xanthomonas axonopodis pv. phaseoli و Psuedomonas syringae pv. tabaci  دارای بیشترین بازدارندگی در برابر غلظت­های مختلف عصاره­ها اعم از آبی، استونی و متانولی بودند. 

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Evaluating antibacterial potential of aqueous, acetone and methanol extracts of galls of Quercus infectoria

نویسندگان [English]

  • Shiva Safarpour 1
  • Ali Alizadeh Aliabadi 2
  • Abolghasem Ghasemi 3
  • Seyed Ebrahim Sadeghi 4
1 M.Sc. student, Varamin Islamic Azad University, Varamin, I. R. Iran.
2 Assistant Professor, Plant pest and diseases research institute, Tehran, I. R. Iran.
3 M.S. Plant pest and diseases research institute, Tehran, I. R. Iran
4 Professor, Research Institute of Forests and Rangelands of Iran, Tehran, I. R. Iran
چکیده [English]

The present study, was carried out to investigate the antibacterial properties of aqueous, acetone and methanol extract of Aphelonix persica galls at the concentrations of 10, 50 and 100 mg/ml  were screend against four bacteria (Xanthomonas axonopodis pv. phaseoli of bean common blight disease, E. amylovora of fire blight of apples and pears, Agrobacterium tumefaciens of crown gall and Psuedomonas syringae pv. tabaciof tobacco blight ). The antibacterial activity was measured from the size of the diameter of zone inhibition in agar subculture and disc diffusion methods. The results indicated a positive correlation between zone of inhibition diameter and the extract concentrations. Based on the inhibitory concentration, E. amylovora and Agrobacterium tumefaciens had the lowest while,Xanthomonas axonopodis pv. phaseoli and Psuedomonas syringae pv. tabaci had the highest inhibition against  different concentrations of aqueous, acetone and methanol extracts. 

کلیدواژه‌ها [English]

  • Oak gall
  • Antibacterial effect of extracts
  • biological control